сряда, 25 май 2011 г.

Хартията в офиса


Тонове хартия се използват по офисите в цял свят. Всеки ден купища данни се отпечатват на хартия, като днес цялата информация може да се съхранява в паметта на компютър. Трябва да се замислим за това, когато сме в офиса. Трябва да се запитаме дали наистина имаме нужда от бял лист, на който има 5 реда информация, която само след минути ще стане ненужна и ще я захвърлим в кошчето за боклук.
Ако пък използването на хартия в офиса се окаже наложително и не винаги може да се замести с данните качени на компютър, то големите компании могат да направят няколко прости изчисления за това колко дървета убиват и да започнат кампания по засаждането на нови. По този начин едва ли ще успеят да възстановят целият ресурс, който са употребили, но поне ще направят усилия да помогнат за по-бавното изтребването на дървесния вид.
Ако и вие мислите за планетата си, опитайте да намалите употребата на хартия в офиса, а защо не и да предложите на колегите си да последват примера ви. Надяваме се не е далеч времето, когато компаниите ще се надпреварват за най-зелен офис. Но за сега това е просто идея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар