сряда, 4 май 2011 г.

В хармония с природата

През следващите два месеца в София, можем да станем свидетели на нестандартна изложба, ориентирана към еко идеите. Множество произведения създадени благодарение на хартията, ще покажат, че този материал предоставя много широк кръг от възможности свързани с приложните изкуства. Благодарение на различни техники от използваната веднъж хартия могат да се направят различния произведения на изкуството.
Изложбата "В хармония с природата" сложи начало на "Хартиен арт фест София 2011". Поредица от мероприятия ще ни покаже, че изкуството също може да бъде ориентирано към каузата за опазването на околната среда. Представените техники за рециклиране приложени върху различните видове хартиени материали, които използваме в ежедневието си, могат да ни дадат добри идеи какво да направим със старите си вестници и с малко повече желание.
Артисти от САЩ, Англия, Германия, Финландия, Норвегия, Китай, Корея, Естония и България ще покажат своите над 100 творби, за да ни покажат, че щом дори изкуството може да създава еко продукти, то тогава всеки от нас може да открие своите еко занимания в ежедневието си.
Произведенията от хартия можем да видим до 30 юни в Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, Националната галерия за чуждестранно изкуство, Природонаучния музей.

Снимка Log.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар