вторник, 29 март 2011 г.

Часът на Земята

Снимка WWF
Само преди три дни се състоя едно от най-мащабните събития, целящо да накара хората по целия свят да се замислят върху екологичните проблеми и да покажат съпричастност със случващото се на планетата Земя. За четвърта поредна година световни забележителности като Айфеловата кула и операта в Сидни притъмняха за 1 час. По традиция в инициативата се включиха и всички желаещи, като загасиха осветлението в своите домове. Тази година това направиха хората от 131 страни, включително и България.
На 26 март в 20:30 фасадите на административните сгради и паметниците в 47 български града угаснаха не заради неплатени сметки, а за да се включат в инициативата "Часът на Земята". В началото на тази седмица излезе и статистика, според която за един час само в София са били изключени около 735 хиляди стандартни електрически крушки.
Тези факти само могат да ни радват, тъй като всички трябва да се замислим реално върху проблемите с климатичните промени и опазването на околната среда. Ние сме тези, които трябва да вземем мерки и да се погрижим за общия си дом, за да има къде да живеят и тези, които идват след нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар